Cinsel Danışmanlık

CİNSEL DANIŞMANLIK İLE MUTLULUĞU YAKALAYIN

Mutlu bir evlilik için en önemli unsurlardan biri her iki tarafı da mutlu kılan ve her yönden tatmin eden bir cinsel ilişkidir. Mutluluk veren bir cinsel ilişki; eşleri birbirine daha çok yakınlaştırıp evlilik ve sevgi bağını güçlendirir. Eşlerin huzurlu ve mutlu bir yaşam sürmelerini sağlar.

Cinsel Danışmanlık Nedir?

Cinsel terapi, danışanın cinsel ve duygusal çatışmalarını çözmek; bu çatışmaların neden olduğu CİNSEL İSTEKSİZLİK, ERKEN BOŞALMA, BOŞALAMAMA, İKTİDARSIZLIK, VAJİNİSMUS, ORGAZM OLAMAMA, AĞRILI CİNSEL İLİŞKİ gibi cinsel sorunları ortadan kaldırmak; partnerlerin ilişkilerini sağlıklı bir şekilde yürütebilmesi, bireyi mutlu eden bir cinsellik yaşayabilmesi için becerilerini geliştirmek üzere uygulanan bir tedavi yöntemidir.

CİNSEL İSTEKSİZLİK 

Azalmış cinsel istek bozukluğu hem erkeklerde hem de kadınlarda görülebilir; bu kişiler, cinsel etkinlik başladığında bir işlev bozukluğu yaşamayabilir. Buna karşın, azalmış cinsel istek başka bir cinsel işlev bozukluğunu örtmek için  kullanılabiliyor da olabilir. İstek eksikliği cinsel ilişki sıklığının azalması, cinsellikle ilgili düşüncelerin çok az olduğu ya da hiç olmadığı, cinsel içerikli uyaranlara karşı tepkinin az olduğu ve cinsel deneyim başlatmada ilginin az olduğu görülür.

ERKEN BOŞALMA NEDİR?

En sık görülen cinsel sorunların başında yer alan erken boşalma cinsel etkinlikler sırasında bir erkeğin sürekli ve yineleyici olarak yaklaşık 1-2 dakika içersinde denetimsiz ve istemsizce boşalmasıdır. Erken boşalma erkelerde özgüven, değersizlik, depresyon, anksiyete, aile içi iletişim sorunları vb. gibi psikolojik sorunlara da neden olmaktadır

SERTLEŞME BOZUKLUĞU NEDİR?

Halk arasında iktidarsızlık olarak bilinen sertleşme bozukluğu, sürekli olarak ya da yineleyici bir biçimde peniste bir sertlik sağlayamama ya da cinsel etkinlik bitene kadar penisin sertliğini sürdürememe durumudur. Hem ruhsal hem cinsel hem de ilişkisel sorunlara neden olan sertleşme bozukluğu cinsel terapi ile çözülür.

VAJİNİSMUS NEDİR

VAJİNİSMUS, kadınlarda oldukça sık görülen bir cinsel işlev problemidir. Cinsel ilişki sırasında pelvik kasların istemsiz (kontrol dışı) kasılmasına bağlı olarak ilişkinin tamamlanamamasıdır.  Vajinismusun en sık nedeni psikolojik kaygıdır. Bazen neden; cinsel bilgi eksikliği, korku, kaygı, olumsuz inançlar ve travmalar olabilir.

O an geldiğinde kişi panik atak benzeri bir durum yaşar. Eşini iter, kasılır, korkar, bilinci acık olsa da kontrolünü yitirir ve birleşme gerçekleşmez. Cinsel terapistten alınacak cinsel terapi ile sorunun kısa sürede çözülür.

ORGAZM BOZUKLUĞU NEDİR?

Orgazm uzun süren cinsel uyarılma sonucunda fizyolojik ve psikolojik olarak ulaşılan ve kişiye zevk veren durum sonucunda ulaşılan hazza orgazm denir. Orgazm sırasında bedende ve vajinada 10-20 saniye arasında yüksek bir kasılma olur.

Olağan bir cinsel uyarılma evresinden sonra, sürekli ya da tekrarlayan bir şekilde, cinsel birleşme ile orgazm olamamaya orgazm bozukluğu denir. Toplumda görülme sıklığı %20-30 arasında değişmektedir.

ERGENLERDE CİNSEL KİMLİK KARMAŞASI 

Cinsel kimlik, bireyin kendi bedenini ve benliğini, belli bir cinsiyet içinde algılayışı, kabullenişi; duygu ve davranışlarında buna uygun biçimde davranmasıdır. Başka bir deyişle, bireyin kadın ya da erkek olarak kendisinin farkına varması ve kendi cinsiyetini kabulüdür. Yani erkeğin kendini erkek olarak algılaması, kabullenmesi ve buna uygun davranış biçimleri sergilemesidir. Doğuştan sahip olduğumuz cinsel organımız cinsel kimliğimizi belirlemede önemlidir. Eğer doğru çevresel faktörler, anne-babanın doğru rehberliği olmazsa, çocuklar kendi cinsiyetine uygun olmayan bir cinsel kimlik geliştirebilirler.

Bir erkek kendini kız gibi hissedip kız gibi davranmaya, bazen de kızlar kendilerini erkek gibi hissedip erkek gibi davranmaya başlarlar. Bu durum kişinin kendi cinsiyetine uygun bir cinsel kimlik geliştiremediğini gösterir.  Çocukların cinsel kimlik karmaşası yaşamaması için ya da bu durumla baş etmek için, anne babaların cinsel terapistten destek almaları şarttır.

Cinsel danışmanlık, en genel anlamda danışanların duygusal, davranışsal ve cinsel sorunlarının çözümüne yönelik uygulanan tekniklere ve yöntemlere verilen addır. Cinsel terapiye evli olmayıp cinsellikle ilgili sorun yaşayan ya da cinsellik hakkında bilgi almak isteyenlerde başvura bilir.

Cinsel Sorunlar Saklanarak Çözülmez

DOĞRU BİR CİNSEL TERAPİ İLE  ÇÖZÜLÜR

Psikolog/Aile Danışmanı/Cinsel Terapist

Telefon No: 0552 532 33 82                                                           Teşekkür Mektupları

05.01.2021

Aysun ........... (DANIŞAN)

Tavsiye NO:01289

Merhaba ben Aysun 43 yaşındayım 2 kızım var 13 yaşımdaki kızım ders çalışmadığı ve bizimle sürekli tartıştığı için  pedagog Tuğba hanıma getirdik. tuğba hanıma trapiye başlayınca sorunlarımız azaldı dersleride düzelmeye başladı. Bu arada tuğba hanıma kızım eşcinsel olduğunu kızlardan hoşlandığını söylemiş bunu duyunca bende şok oldum sonra bu konulada uzman olan çalışma arkadaşına yönlendirdi. Psikolog kızımın kimkik karmaşası yaşadığını belirtip terapi sürecini başlatttı. Anne baba olarak bizim yanlış tutumlarımızı değiştirmemizi istedi. şuan şurecimiz halen devam ediyor fakat kızım daha mutlu o dönem kafam karışıktı diyor. Erkeksi tutum ve davranışlarıda değişti. kızımdaki olumlu değişimi görüyoruz. anne kız daha fazla zaman geçiriyoruz. Sizinle karşılaştığımız için kendimi şanslı hissediyorum. 

21.10.2020

KEMAL İREM ...................  (DANIŞAN)

Tavsiye No:1200

Hocam öncelikle size ve çalışma arkadaşlarınıza ilginizden dolayı teşekkur ederiz. Biz eşimle 6 ay önce bir birimizi severek evlendik pandemiden dolayı kısıtlıda olsa güzel bir düğünümüz oldu. ilk gece hic denemedik düğünden sonra ki gün daha önce ayarladığımız balayı oteline gittik oteldeyken teyzem aradı ne oldu yapabildiniz mi falandiye sordu bende burda deneyeceğimizi söyledim. ilk birleşme ile ilgili korkularım vardı bunu teyzemede söyledim oda beni rahatlatmak yerine sağolsun dahada kaygılandırdı 'ya kanama çok olursa orda doktor varmı vb' laflar etti. Eşime korkularımdan endişemden bahsettim oda çok kanarsa doktora gideriz deyip geçiştirdi. ilk denememizde ben çok korktum bacaklarım kasıldı ağlama nöbetim tutttu ilişkimiz olmadı. birkaçkez daha denedik yine olmadı. bundan sonraki denemelerimizdede eşimde ereksiyon sorunu başladı ve denemede yapamadık. internette araştırma yaparken sizden cinsel terapi almaya karar verdik ve süreç böyle başladı. Psikologumuz bende vajinüsmus olduğunu Kemal de ereksiyon sorunu olduğunu söyleyip ikimizle tedaviye başladı. biz sorunun 1 haftada halledeceğimizi düşünüyorduk psikologumuz sürecin biraz uzun olacağını söyledi ve süreci adım adım takip etmemizi istedi. Eşim 5. seansın sonunda israrla denemek istedi tabiki birleşme olmadı. dört ay sonra süreç tamamlandı ve 3. denememizde birleşme oldu. Bizim gibi bu sorunu yaşayan kişilere sunu tavsiye edebilirim kesinlikle umudunuzu kaybetmeyin kendinizi motive edin 'ben bu sorunun üstesinden geleceğim gibi' verilen egzersizleri harfiyen yerine getirin size saçmada gelse her bir egzersizin farklı bir amacı varmış onu öğrendim. olumsuz denemelerimiz oldu hocamızı arayıp tekrar tekrar görüştük çünkü biz şuna inanıyorduk  biz bu sorunu burada çözeceğiz bu inanç sayesınde sorunun üstesinden geldik. Sizlerede birgün bu hastalığı yenersiniz inşallah saygı ve sevgilerimle.

23.09.2020

SELİN ............................... (DANIŞAN)

Tavsiye No: 01152

Ben 29 yaşındayım Y. lisans mezunuyum 3 yıllık evliyim ilk gece denedik olmadı birkaç defa daha denedik olmadı. Sonra ben kadın doğum doktoruna gittimek istedim eşim gerek yok biz hallederiz dedi gitmedim aradan 3 ay geçti arkadaşlarımın ısrarı ile bir kadın doğum doktoruna gittik. Doktor muayene etmek istedi bende bir korrku başladı zangır zangır titremeye başladım nefes almakta zorlanıyordum zar zor kontrol edebildi bana vajinamın dar olduğunu operasyon gerektiğini söyledi. o kadar korku ve kaygı içersindeydim ki bir daha dr. gitmedim arayan biraz zamn geçti internetten araştırıken vemcaine pump spreyin iyi geldiğini okudum onu denedim. spreyi kullanınca biraz hissizlik oluyor ama sonrasındandan çok kötü bi acı yanma oluyor yani lavobaya çıkınca çok yanma oldu zaten birleşmede olmadı. parmak egzersizi duydum onu denedim olmadı. sonra denemeyi bıraktık derken aradan 3 yıl gecivermiş. çocuk sahibi olmayı çok istediğim için tekrar bir araştırmaya başladım bu sorunun psikolojik olduğunu öğrendim. Üniversitedeki hocamın yönlendirmesi ile psikodinamikden randevu almak istedim eşim gerek yok böylede yaşarız, kendimiz çözeriz gibi laflar söylesede ben randevu alıp vajinismus tedavisine başladım. Psikologumuz kasılmaları tetikleyen bilinç dışı etmenlerin olduğunu söyleyip psikoterapi önerdi. eşim israrla bu terapilik değil bu sorunu 3 yıldır biz çözemedik gerek yok vb. laflar etti. ben onu dinlemedim terapiye başladım. önce psikoterapi uygulandı çocukluğumuza kadar gittik benim daha önce hatırlamadığım terapilerden sonra hatırladığım anıma çalıştı sonra cinsel terapi süreci başladı seansların sonuna doğru eşimde benimle katılmaya başladı ve sonunda birlikte olmayı başardık. şuan içinde 2 aylık hamileyim çok mutluyum kendimi tam kadın gibi hissetmeye başladım. Bu kadar beklediğim için kendime sadece kızgınım. Eşimde biraz daha destek olabilirdi. Teşekkürler...

 06.01.2020

zehra akkoyun (Danışan)

Tavsiye NO:0436

8 aylık evliyim. ilk önce her iki aileyede oldu dedik. Aradan 3 ay geçti. Çevreden gelen çocuk yokmu sorularından sıkılmaya başlamıştım. Ve her ilişki başarısızlıkla sonuçlanınca kendimi çok kötü hissediyordum. Çoğu zaman gizlice ağladığımı bilirim. Eşimin senin ki kapalı demesi, her denemede bana sesini yükseltmesi canımı sıkıyordu. Bu yüzden kadın doğuma gittim. Beni o korkunç masaya çıkarttı. Ağlaya ağlaya muayene oldum. Doktor hanımın tavsiyesi ile geldim. Gelmeden önce kafamda bir sürü soru işareti vardı. Burada elle muayane olacağımı falan düşünüyordum o beni çok geriyordu. Sanki aklımdan geçenleri okuyor gibi cinsel terapist herhengi fiziksel bir müdalenin olmayacağını belirtip, vajinismusa neden olan psikolojik nedenleri ortadan kaldıracağını belirtti. kaygı ve endişelerimi giderecek cevaplar vermesi beni rahatlattı. İlk görüşmeden sonra eşimde benimle beraber seanslara katıldı. Eşim de erken boşalma tedavisi aldı. Nezih, temiz, kişisel hassasiyetlere saygılı mahramiyet ve etik kurallarına uyan bir kurum. Ablamın kızı da oyun terapisine başladı. Biz ailecek memnunuz.  

TEŞEKKÜRLER… TEŞEKKÜRLER… TEŞEKKÜRLER

02.11.2019

Efsun karahasanoğulları özen (Danışan)

Tavsiye No: 0350

Eşimle dört yıl süren sevgililiğin sonunda güzel bir düğün yaparak evlendik. Evlendikten üç dört ay sonra cinsel yaşantımızda bir şeyin yanlış olduğunu düşünmeye başladım. İlişkimiz çok kısa sürüyordu. Eşimin kısa süren ilişkiden sonra kalkıp gitmesi, bu konuları konuşmak istememesi zaman içersinde bendede isteksizlik oluşturdu. İnternet üzerindeki yazılarınızı okuyunca eşimi size gelmesi için ikna etmeye çalıştım. Önce gelmek istemedi ama benim ısrarım sonucu birlikte seanslara başladık. Eşime  ekstra erken boşalma tedavisi uygulandı. Bu süreçte hep yanında olup ona destek oldum. Aile danışmanlılığı ve cinsel terapinin faydasını gördük. Buradan bayan arkadaşlara tavsiyem şu olur, erkekler bu işlere gereksiz, biz sorunumuzu kendimiz hallederiz deyip hiç bir şeyde yapmazlar. Yani iş bizde biraz onları zorlamak gerekiyor.

06.05.2019

Aysun Çelebi (Danışan)                                                                                                                                                                                                                                     

Tavsiye No:0325

  Ben Aysun 3 yıl önce aşık olduğum eşimle evlendim. Daha önce kulaktan dolma cinsellik bilgimle ve arkadaşlarımla duyduğum korkunç ilk gece hikayelerinden başka hiçbir bildiğim yoktu. Öylece ilk ilişkiyi yaşamaya başladım. Çok korkuyordum, kafamda bir sürü soru vardı o an geldiğinde nefes alamamaya başladım ve bağırıp, ağladım.  O gece gibi kaç kaos yaşadım bilmiyorum. Her deneme bir ölümdü. Eşimden köşe kapmaca oynar gibi kaçtım. Artık pes etmiş o kadar yorulmuştuk ki bu konuyu konuşmamaya başladık. Aynı evde iki yabancı gibiydik. Tek ortak paylaşımımız yemek yiyip televizyon seyretmekti.

Ben evliliğimi böyle hayal etmemiştim. Evlilik sandalımız ilk geceden delinmiş su alıyor. Onarmak istedikçe daha da batıyorduk. İyi olmak istedikçe daha da yıkılıyorduk, her başlangıç hüsranla sonuçlanıyordu. Kızlık zarını aldırma, botoks ve alkol hiçbiri işe yaramadı. Umudum ve inancım kalmamıştı. Eşimle sık sık tartışıyorduk. 2,5 yıllık evliliğimin artık bitme noktasına geldiğimin farkındaydım eşime karşıma alıp konuştum. Son kez dedim, ya birlikte mutlu olup eve döneceğiz ya da artık bu evliliğe son vereceğiz. Eşim istemese de Aile danışmanlığı için size geldik. Şimdi nasıl mıyım? pişmanım! neden daha önce gelmedim? 3 yılımı neden boşa harcadım, niye vakit kaybettim diye pişmanım! Şuan eşimle çok iyi anlaşıyoruz oda çok değişti daha anlayışlı. 3 ay sonra çocuğumuz olacak çok heyecanlıyız. Size ve psikodinamik gelişim ailesine sonsuz teşekkürler. Çocuk için ebevey danışmanlığınız devam edecek. Ben vajinismus hastalığını yendim sizde yene bilirsiniz.

03.05.2019

Tayfur erdem (Danışan)

Tavsiye No:0318 

33 yaşındayım 3 yıldır evliyim. Görücü usulü bir birimizi severek evlendik. İlk cinsel deneyimimi eşimle yaşadım. İlişkimin kısa sürdüğünü arkadaşlarımla konuşurken fark ettim. Doktora gittim o da bana anideprasan ilacı verdi. İlaçı beş ay kullandım oda beni çok sersem ediyordu  ve yine çabuk geliyordum. Size  gelip tedavi olan bir arkadaşımın tanıdığı sayesinde sizi tanıdım.   Terapi süreci biraz uzun sürdü ama değdi.  Şuan hiçbir ilaç kullanmıyorum ve boşalmamı kontrol edebiliyorum. Kendime güvenim geldi ve kendimi daha mutlu hissediyorum.  Utanıp çekinmeye gerek yok, herkesin dediğine bakmayın, bir an önce tedavi olmanızı öneririm.

03.03.2019

Ayşegül karahas........... (Danışan)

Tavsiye No:0105               

  Bu hastalığın en kötü özelliği ertelemek ve durumun psikolojik olduğunu kabul etmemek. Ben özel bir okulda öğretmenlik yapıyorum 2 yıldır evliyim. Vajinismusu kendim çözmeye çalıştım araştırdım okuduğum edindiğim saçma sapan şeyleri denedim aşırı alkol alıp denedim yine olamadı. Uzman birinden yardım almayı hep erteledim. Bir yılın sonunda doktora gittim. Doktor, vajinada bir anormallik yok, korkma, bunu yapmak bu kadar mı zor dedi. Kendimi daha kötü hissettim. Bir doktor arkadaşım sizi önerdi. Sizin yorumlarınızı okuyup geldim. 15 seansta benim sorunum çözüldü. Bu süreçte bana destek çıkan eşime ve size çok teşekkür ederim. Bu sorunu yaşayanlara şunu tavsiye etmek isterim. Kesinlikle ertelemeyin, sabırlı olun, umudunuzu kaybetmeyin, terapiste güvenin, terapistte karşı dürüst olun ve terapilere kararlı bir şekilde devam edin.

01.12.2018

onur yılmazer (Danışan)

Tavsiye No:096

Bir erkek için en kötü şey erkekliğine laf edilmesidir. Eşimle olan ilişkim bazen kısa sürüyor bazen de ereksiyon sorunumdan dolayı hiç olmuyor eşimle kavga ediyorduk. Yine olmayacak korkusu ile ilişkiden kaçmaya başlamıştım. 5 aydır ilişkiye girmiyordum bir dergide sizin yazınızı görüp tedaviye başladım. Siz bunun performas kaygısı olduğunu belirttiniz ve görüşmele başladık. 5. Görüşmeden sonra ben tedavinin faydasını görmeye başladım.