Attentıoner Uygulaması

Psikodinamik Gelişim Akademisi ve TerapiAkademi işbirliği ile organize edilen Çocuk Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Hülya Bingöl Çağlayan tarafından verilecek olan ATTENTIONER – DEHB Uygulayıcı Programı Eğitimleri 20-21 MART 2021 tarihlerihlerinde online olarak yapılacaktır.  Program Online yapılmaya müsait bir programdır. Katılımcılara eğitim tarihinden önce program materyalleri (Basılı dokümanlar ve 32 GB USB Bellek) kargo ile gönderilecek.

NOT: Kontenjan sınırlıdır.

EĞİTİMİN AMACI

Bu program: Dikkat sorunu yaşayan çocuklarla çalışan profesyonellere Attentioner – yapılandırılmış 15 seanslık program- ile ilgili kuramsal bir alt yapı sunarken aynı zamanda değerlendirme, vaka formulasyonu, sık kullanılabilecek teknikler ile ilgili uygulama yapma fırsatı tanıyarak bilgi ve beceri kazandırmayı hedeflemektedir.

  • Çocukların, dikkatlerini daha iyi toplamaları ve sürdürebilmeleri sağlanır.
  • Kendi başlarına problem çözme yetenekleri desteklenir.
  • Uygulayıcının verdiği tek yardım; Tayfun sembolüdür.
  • Sorun çözme becerisi ve öfke kontrolü sağlanır.
  • Sonuç olarak tüm program boyunca günlük hayat simule edilmiş olur.

EĞİTİMİN İÇERİĞİ

Attentioner ile Dikkatimi Topluyorum Programı, 7-18 yaş bireylerin dikkat ve ilgili tüm yürütücü işlevlerini etkili bir biçimde iyileştiren bireysel ve grup eğitim programıdır. Hem uygulayıcılar hem de danışanlar tarafından eğlenceli biçimde, çocukluk çağına uygun olarak elementlerle desteklenmiştir. Bu program, Almanya Bremen Üniversitesi’nde Nöropsikolojik tabanlı bir program olarak geliştirilmiştir.

Program 2 temele dayanmaktadır:

1) Öğrenme Psikolojisi,
2) Nöropsikolojik temeller.

Dikkatimi Topluyorum’un bütün oturumlarında, kolaydan zora doğru uyaranlar, şifreler ve etkinliklerle çocuğun SEÇİCİ DİKKAT, BÖLÜNMÜŞ DİKKAT, ODAKLANMA ve ZAMANLAMA işlevleri etkili biçimde iyileşme hedeflenir.

UYGULAMA

ATTENTIONER BİREYSEL EĞİTİMİNİN ÇALIŞMA DÜZENİ 

  • Bireysel çalışma olarak uygulanır.
  • 15 oturumdan oluşur; her oturum 40- 60 dakikadır.
  • Günlük hayatta karşılaşılan sorunlar birebir çalışmada yapılandırılmış olarak ele alınır.
  • Yapılandırılmış egzersizler ve etkinliklerle birey desteklenir böylece motivasyon artmış olur.
  • Ödül sistemi ile davranış düzenlemesi ve başarı motivasyonu desteklenir.
  • Çocuklara uygun figürler kullanılarak çalışma somutlanır. ( Ejderha Tayfun).
  • Ek olarak uygulanabilecek olan 4 ebeveyn oturumu, öğrenilen stratejilerin günlük hayata aktarımını sağlar.

 

ATTENTIONER GRUP EĞİTİMİNİN ÇALIŞMA DÜZENİ

  • Grup çalışması olarak uygulanır.
  • 15 oturumdan oluşur; her oturum 40- 60 dakikadır.
  • Günlük hayatta karşılaşılan sorunlar grup içinde yapılandırılmış olarak ele alınır.
  • Grup içinde rekabet desteklenir böylece motivasyon artmış olur.
  • Ödül sistemi ile davranış düzenlemesi ve başarı motivasyonu desteklenir.
  • Çocuklara uygun figürler kullanılarak çalışma somutlanır. ( Ejderha Tayfun).
  • Ek olarak uygulanabilecek olan 4 ebeveyn oturumu, öğrenilen stratejilerin günlük hayata aktarımını sağlar.

MATERYAL

  • Attentioner Uygulama Yönergeleri Kitapçığı
  • Attentioner Uygulama ve Etkinlik Formları Kitapçığı – Renkli Çıktı
  • Attentioner Uygulama Yönerge ve Formları PDF formatları için Sunucu Erişim Yetkisi 
  • 250 Adet Kırmızı Puan
  • 108 Adet Tayfu Sticker
  • 10 Adet Sıvama Mukavva Kural Kartları
  • 2 Adet Sıvama Mukavva Etkinlik Kartları

UYGULAMA

Eğitim genel hatlarıyla teorik bilgi aktarımı, seansların yapılandırılması, rol canlandırma, vaka örnekleri, içgörü çalışmaları, çeşitli küçük grup çalışmaları içerir.

BAŞVURU KATILIM KOŞULLARI

Attentioner DEHB Uygulayıcılar için Beceri Kazandırma Programı eğitiminin temel basamağı olan bu eğitim 2 eğitim günü, şeklinde düzenlenir. Eğitim teori ve teknik uygulama bölümlerini içerir. Eğitimde yetkin uygulayıcı olmak temel eğitim +  süpervizyon aşamalarının başarıyla tamamlanmasına bağlıdır.

Eğitime Kimler Katılabilir? Klinik ve Koruyucu Ruh Sağlığı Hizmeti Veren Uzmanlar

Attentioner Programı; Üniversitelerin Psikoloji, psikiyatri, çocuk ve ergen psikiyatrisi ve nöroloji uzmanı hekimler, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Sosyal Hizmetler, klinik Psikoloji,  Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Sosyal Hizmetler ve Aile Terapisi dallarında Yüksek Lisansını tamamlamış olanların katılımı için uygundur. Bilgi için 0552 532 33 82 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Süreç ve İşleyiş

Attentioner DEHB Uygulayıcılar için Beceri Kazandırma Programı eğitiminin temel basamağı 2 gün sürüyor. Temel eğitimde bireysel ve grup uygulamaları için 15 oturumluk beceri programını içeren 57 egzersiz uygulamalı olarak sunulacaktır. Bu uygulamalar eğitmenin yönetimi ve yönlendirmesiyle katılımcılar tarafından performans olarak sergilenecektir. Katılımcılara 2 günlük eğitimin sonunda katılım belgesi verilecek. Eğitimden sonra, uygulayıcı sertifikası alabilmek için en az 5 seans süpervizyon çalışmasına katılmış olma ve 6 ay içinde grup veya bireysel 15 seansın uygulama videolarını eğitimciye gönderme şartı uygulanacaktır.

Programın süpervizyon aşamasında tercihe bağlı olarak bireysel veya grup süpervizyon desteği sağlanacaktır. Süpervizyon desteği eğitim ücretine dahil olmayıp ayrıca ücretlendirilmektedir. Bireysel süpervizyon ücretleri 1 seans (60 dk. 200 TL ) Süpervizyon süreçlerini başarıyla tamamlayan katılımcılar için TerapiAkademi Derneği onaylı “Attentioner DEHB Uygulayıcı Sertifikası” hazırlanacaktır.

 

 Önemli Bilgi

Attentioner DEHB Uygulayıcılar için Beceri Kazandırma Programı bireysel uzmanlara uygulama becerisi kazandırmayı amaçlamaktadır. Kurum olarak Attentioner uygulama prosedürü için ayrıca bilgi talebinde bulunabilirsiniz.

Attentioner DEHB Uygulayıcılar için Beceri Kazandırma Programına katılan bireyler eğitmen olarak uygulayıcı eğitimi veremezler. Uygulayıcı olma sürecindeki koşullara uygun bir şekilde program gerekliliklerini yerine getiren katılımcılar uygulayıcı olabilir. Uygulayıcı olmak için eğitmen katkısı kadar katılımcının uygulama sürecindeki rolü, aktif katılımı, uygulama motivasyonu vb… süreçler etkilidir.  Başvuru işlemlerini tamamlayıp eğitim taihine son 30 gün kala başvurusunu iptal etmek isteyenler ve bazı nedenlerden doyı eğitme katılamayanlardan kesinti yapılacaktır. Toplam eğitim ücretinin %20 oranınıda kesinti yapılacaktır. 

Başvuru Süreci

Tüm başvuranlar bireysel olarak değerlendirilir. Başvuru yapan aday katılımcının DEHB, Dikkat odaklanma, akademik öğrenme süreçlerindeki girdi ve çıktılarla ilgili, nöropsikolojik, psikiyatrik ve psikolojik temel teorik bilgiye sahip olması gerekir. Ayrıca danışanın kabul edilmesinden takip ve sonlandırma süreçlerini kapsayan alanlarda aday katılımcıların psikoterapi becerilerine sahip olmaları gerekmektedir.

Eğitimci: Çocuk Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Hülya Bingöl Çağlayan

Eğitim Süresi: 16 Saat

EĞİTİM YERİ:

Online

KAYIT BİLGİ VE İLETİŞİM

Tlf: 0552 532 33 82- 0555 037 72 88

Eposta: psikodinamikakademi@gmail.com

EĞİTİM ÜCRETİ

Erken kayıt ücreti: 2.000tl (30 OCAK 2021)

Kayıt Ücreti:  2.350TL+KDV (Materyaller eğitim ücretine dahildir.)

 

EĞİTİMCİ HAKKINDA

UZM. DR. R. HÜLYA BİNGÖL ÇAĞLAYAN
ÇOCUK VE ERGEN PSİKİYATRİSTİ VE PSİKOTERAPİSTİ

1990 yılı Özel Tarhan Koleji mezunu olan R. Hülya Bingöl Çağlayan, 1997 yılında ise Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce programından mezuniyetini aldı.

1999-2001 de Almanya Ruhr Üniversitesi Nöroloji Kliniğinde Prof.Dr.H.Przuntek in asistanlığını yaparak Chorea Huntington merkezinde çalıştı. Daha sonra ihtisasını Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi ve psikoterapisi alanında özelleşmiş, 120 yataklı bir bölge uzman kliniği olan LWL-KLINIK MARL-SINSEN, HAARDKLINIK , Almanya hastanesinde Prof. Dr. G. Siefen başkanlığında bitirdi. Erişkin psikiyatri ihtisasını ise LWL-Universitaetsklinik Bochum’da, Prof. Dr. Georg Juckel başkanlığında tamamlayarak 2008 yılında Türkiye’ye dönerek Medicana İnternational Hospital ‘da kurucu ekipte yer aldı.

Uzm. Dr. Hülya Bingöl Çağlayan, 2009 yılından itibaren İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Anabilim dalı kliniğinde uzman doktor olarak çalışmaktadır.